Vakumointi

Tyhjiöpakkaamisen, eli vakumoinnin ideana on ilman poistaminen säilöttävästä elintarvikepakkauksesta. Vakumoinnilla estetään happea vaativien mikrobien kasvua elintarvikkeissa, jolloin säilöttävän elintarvikkeen säilyvyysaika parhaimmillaan moninkertaistuu. Pidemmän säilyvyysajan lisäksi vakumoinnin suurena etuna on, ettei säilöttyyn elintarvikkeeseen tule ulkopuolisia makuja tai hajuja esimerkiksi jääkaapista tai pakastimesta.

Vakuumiukon vinkit: Tiesithän, että voit pakata vakuumiin myös muuta, jotka tarvitsee pysyä kuivana vaikka metsäretkellä, esimerkiksi tulentekovälineet, muistiinpanovälineet, kartta, sidontatarvikkeet, sukat, puhelin. Vain mielikuvituksesi on rajana.

Vakuumiukon vinkki saunojille: Juhannustanssien jälkeen voit säilöä talvea varten saunavastat/-vihdat vakuumipussissa pakastimessa. Vakuumiukon 30cm x 600cm vakuumirullasta voit leikata juuri tarvitsemasi mittaiset palat. Vakuumiin imetyt saunavastat/-vihdat vievät hyvin vähän tilaa, joten niitä mahtuu pakastimeen vaikka useammalle saunomiskerralle.